Scholz’un partisinden Türkiye için vize kolaylığı önerisi 

Almanya Sosyal Demokrat Partisi’ne göre AB’nin Türkiye’den gelenlere vize kolaylığı getirmesi, Türkiye-Avrupa ilişkilerinin istikrara kavuşturulması yönünde önemli bir adımı oluşturuyor. SPD parlamento grubu sözcüsü Macit Karaahmetoğlu, bunun özellikle iş insanları, öğrenciler ve AB’de akrabaları olan kişiler için yararlı olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı bir hediye olarak yanlış yorumlanmaması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE-AVRUPA İLİŞKİLERİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ
Alman-Türk parlamento grubundaki (DTG) SPD parlamento grubunun sözcüsü Macit Karaahmetoğlu, Cuma günü planlanan vize hafifletilmesine ilişkin olumlu konuştu: “AB-Türkiye ilişkilerinin durumuna ilişkin dün açıklanan rapor, Türkiye-Avrupa ilişkilerinin istikrara kavuşturulması yönünde önemli bir adımdır.” Bu tür önlemlerin özellikle iş insanları, öğrenciler ve AB’de akrabası olanlar için faydalı olacağını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir hediye olarak yanlış yorumlanmaması gerektiğini vurguladı.

VİZE KOŞULLARININ VE ALTYAPININ İYİLEŞTİRİLMESİ

Karaahmetoğlu’na göre pek çok kişi, kısıtlayıcı vize düzenlemeleri nedeniyle iş ve aile ilişkilerinin tehdit altında olduğunu düşünüyor. Karaahmetoğlu, “Böyle bir rahatlama sürecinde, Almanya’nın büyükelçilikleri ve konsolosluklarındaki ilgili altyapının iyileştirilmesinin önemli olduğuna inanıyorum” dedi. Sadece Türkiye’de değil, birçok ülkede insanların neredeyse hiç randevu alamadığına ve bazen altı aydan fazla beklemek zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

KOŞULLAR “SINIRDA”

Karaahmetoğlu, mevcut koşulları ‘sınırda’ olarak eleştirerek, Temel Kanun’un evliliğin ve ailenin korunmasını güvence altına alan 6. maddesine atıfta bulunarak, “Bu, gerekli dil becerileri de dahil olmak üzere tüm gereklilikleri karşılıyor olsalar bile evli çiftleri bile etkiliyor. Bu tür koşulların Almanya gibi modern bir göç ülkesine yakışmıyor ve dünya çapındaki itibarımıza zarar veriyor” açıklaması yaptı.

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort